2024 novinky v segmente cestných bicyklov - integrácia a nový dizajn

2024 novinky v segmente cestných bicyklov - integrácia a nový dizajn

 07. sep'23

Bianchi prechádza v poslednom období veľkými zmenami. V talianskom Trevigli urzela svetlo sveta nová fabrika s unikátnou výrobnou linkou a lakovňou, ktorá bude produkovať väčšinu karbónových modelov značky.

Filozofia značky dáva do symbiózy kolobeh estetiky a funkcionality, jedinečnosti, nekonvenčného myslenia a integrácie človeka so strojom.
Výsledok tohto prístupu predstavuje kolekcia cestných bicyklov, ktorého rady dostanú do sezóny 2024 jednotné značenie a spoločný dizajnový jazyk.
Základom je delenie medzi „aero“ a „allround“, teda medzi aerodynamicky optimalizované rýchle bicykle, ktorých výhody pocítite pri vysokých rýchlostiach najmä na rovinách a všestranné bicykle, ktoré zvládnu gran fondo ako aj dlhé a náročné stúpania.

Poďme si jednotlivé novinky v kolekcii cestných bicyklov bližšie predstaviť.

Porovnanie bianchi race modelov 23 24

Nová Bianchi Specialissima

Do novej sezóny prichádza na svet úplne nová Bianchi Specialissima. UCI WorldTour bike overený tímom Arkea Samsic bude k dispozícii v troch špecifikáciách RC, PRO a COMP.
Spoločným znakom nového radu Specialissima je aerodynamicky optimalizovaný rám s pretekárskou geometriou, kompletne vnútrom vedená kabeláž, či použitie výhradne elektrických sád radenia. Všetky modely prichádzajú na interne vyvinutých karbónových kolesách od Bianchi. Rám zaisťuje priechodnosť plášťov až 32 mm.
Jednotlivé modely sa líšia špecifikáciou, ako aj farebným prevedením rámu.

Modelove rady Bianchi Specialissima 24

Bianchi Specialissima RC

Najvyšší rad RC zhmotňuje perfektného „allroundera“ pre profíkov a WorldTour cyklistov. Samotný rám váži neuveriteľných 790 g a celý bicykel 6,8 kg.
Nájdete tu karbónový integrovaný kokpit, karbónové sedlo RC139 a najvyšší rad kolies Reparto Corse s výškou ráfika 33 mm a vnútornou šírkou 21 mm. Na výber máte sadu SRAM Red eTap AXS alebo Shimano DuraAce Di2 9200. Obe prichádzajú s powermetrom.
Specialissima RC je dizajnovaná vo farbe CARBON/CK16 METALLIC v matnom finiši.

Bianchi specialissima RC

Bianchi Specialissima PRO

Bicykel pre pro-amatérov poskytujúci všestranný výkon s cieľom zbierať KOM a excelovať v pelotóne.
Samotný rám váži 850 g a vyznačuje sa patentovanou Bianchi technológiou CouterVail. Aj tu nájdeme karbónový integrovaný kokpit, karbónové sadlo Velomann Mitora a kolesá Velomann Palladium. Na výber máte sadu SRAM Force eTap AXS alebo Shimano Ultegra Di2 8100.
Specialissima PRO bude dostupná vo farbách CARBON/CK16 METALLIC alebo CARBON/MYSTIC GREY s čiernymi polepmi.

Bianchi specialissima PRO (1)

Bianchi specialissima PRO (2)

Bianchi Specialissima COMP

Verzia Comp je navrhnutá pre pokročilých amatérov, ktorí hľadajú vysoký výkon, bez ohľadu na trať, ktorou sa vyberú.
900 g vážiaci rám zdieľa rovnakú výbavu ako Specialissima PRO, ale nenájdete naňom technológiu CouterVail a karbónový integrovaný kokpit je nahradený klasickým hlinikovým.
Na výber máte sadu SRAM Rival eTap AXS, Shimano Ultegra Di2 8100 alebo 105 Di2 7100.
Specialissima COMP bude dostupná vo farbách CK16 alebo grafitovej. Oba varianty sú s čiernymi polepmi a lesklým finišom.

Bianchi Specialissima comp (1)

Bianchi Specialissima comp (2)

Bianchi Sprint

Bianchi Sprint prichádza do sezóny 2024 vo facelifte hlavovej časti s plne integrovanou kabelážou. Ide o obľúbený všestranný model, či už nastúpi na cestné preteky, šliapanie do vrchu alebo víkendové jazdy s priateľmi.
Bianchi Sprint predstavuje dostupný bicykel z all-round kolekcie, inšpirovaný top modelom Specialissima.
Ponovom prichádza výhradne na 12- rýchlostných sadách Shimano 105 a to na elektrickej Di2 v cene 3.849,-€ a mechanickej 105-ke za cenu 2.549,-€.
V sezóne 2024 ho nájdete vo fabrách celeste s čiernymi polepmi a bielej s dúhovými polepmi.

Bianchi sprint 24 biela

Bianchi sprint celeste

Bianchi Oltre Race

Aerodynamický rad Bianchi optimalizovaný pre preteky sa rozšíril o Oltre Race. Nový bicykel je pripravený pokoriť pódiá a je navrhnutý tak, aby priniesol rýchlu a zábavnú jazdu širokej skupine jazdcov.

Hierarchia modelu Bianchi oltre


Nástupca populárnej Arie sa išpiruje špičkovým modelom Oltre RC s úpravami špecifikácií tak, aby ho sprístupnili širšiemu publiku.
Ako jediný z rodiny Oltre prichádza na hliníkových kolesách. Na výber bude na 12 rýchlostných sadách Shimano 105 Di2 za 4.349,-€ ako aj mechanickej Shimano 105 za cenu 3.399,-€.
Bianchi Oltre Race bude dostupné vo farbách CK16 s “cagliante” polepmi, ktoré menia farbu alebo grafitovej s čiernymi polepmi.

Bianchi Oltre race celeste

Bianchi Oltre race cierna


Všetky nové modely Bianchi sa postupne, už túto jeseň, budú objavovať na www.bianchi.sk a všetkých predajcoch značky Bianchi na Slovensku. Informujte sa o dostupnosti svojho vysnívaného bicykla už teraz na info@bianchi.sk