Bianchi Specialissima RC víťaz Design & Innovation Award

Bianchi Specialissima RC víťaz Design & Innovation Award

 06. mar'24

Všestranný model Specialissima RC novej generácie slávi ďalší úspech. Specialissima je aerodynamicky optimalizovaný rám s pretekárskou geometriou, kompletne vnútrom vedenou kabelážou s použitím výhradne elektrických sád radenia. Špičkový pretekársky bicykel z dielne Bianchi Reparto Corse, nadšene prijatý širokou verejnosťou, najnovšie získal ocenenie Design & Innovation Award, udeľované nemeckým vydavateľstvom 41publishing za najlepší cestný bicykel roku 2024.

 Bianchi design innovation award 2024 winner

Ocenenie Design & Innovation Award je považované za jedno z najprestížnejších ocenení za dizajn vo svete cyklistiky a je uznávané ako jedno z najvplyvnejších vyznamenaní vo svete vôbec. Cena sa udeľuje po tom, čo všetky nominované produkty prešli dôkladným testovaním vybraným tímom medzinárodných novinárov, profesionálnych testerov a odborníkov, ktorí výberovému procesu venujú viac ako 6 000 hodín.

 

Nová Specialissima bola vyhodnotená ako najlepší cestný bicykel roku 2024. Tu sú slová odbornej poroty: „Výsledkom dôsledného vývojového procesu ide o pôsobivý finálny produkt, ktorý spĺňa všetky sledované vývojové ciele. Z davu vyčnieva jeho jasný a elegantný dizajn. Z čisto vizuálneho hľadiska sa Taliani spoliehajú na svoj nezameniteľný štýl.“

S hmotnosťou bicykla v top špecifikácii iba 6,65 kg vylepšili dizajn Specialissimi tak, aby držala krok s dobou.

Okrem pneumatík, hnacieho ústrojenstva a bŕzd dodáva Bianchi všetky komponenty, ktoré sú špeciálne prispôsobené pretekárskym génom bicykla. V rámci modelu Specialissima RC dodal Bianchi kompletný, samostatný a koherentný koncept rýchlosti pre profesionálnych športovcov a ambicióznych hobby pretekárov."

 Bianchi specialissima dizajn

Vyzdvihnutá bola taktiež estetika bicykla vďaka nezameniteľnému štýlu so sviežim a súčasným nádychom.

 

Sme hrdí, že projekt Specialissima RC si vyslúžil toto dôležité uznanie, ktoré odmeňuje silnú intuíciu, odbornosť a odhodlanie tímu. Po úspechoch dosiahnutých s Oltre RC predstavuje Specialissima RC – spolu s úplne novým Impulso RC – nový kus holistického prístupu, ktorý Bianchi uplatňuje pri vývoji nových produktov,“ povedal manažér marketingu a komunikácie Claudio Masnata.

 

Splňte si svoj cyklistický sen s unikátnym a oceneným modelom Bianchi Specialissima RC a objednajte ho u všetkých autorizovaných predajcov Bianchi na Slovensku alebo cez info@bianchi.sk.