Ako slovenská Bianchi Specialissima zachránila Giro d´Italia

Ako slovenská Bianchi Specialissima zachránila Giro d´Italia

 11. máj'22

Giro d´Italia oslavuje tento rok 105 výročie vzniku. A k výnimočným udalostiam patria výnimočné veci, k akým limitovaná edícia nádherného bicykla Bianchi Specialissima Disc určite patrí. Bianchi ako hlavný sponzor Gira pre tento ročník vytvoril 105 kusov tejto unikátnej limitky v bielej farbe. A zrovna jediný kus určený pre slovenský trh zachránil otvárací ceremoniál Giro d´Italia v Budapešti. Ale nepredbiehajme...

 

Žijeme v náročnej dobe, ktorá má dopad na dostupnosť komplexných výrobkov, ktoré sa skladajú z mnohých komponentov vyrábaných na mnohých miestach zemegule. V Bianchi sa napriek tomu nezľakli tejto výzvy. Ako hlavný partner Giro d´Italia sa pre jeho 105. ročník rozhodli vyrobiť limitovanú sériu topmodelu, ktorý sám o sebe prezentuje Giro – Bianchi Specialissima disc. V unikátnom dizajne. A to presne v počte 105 kusov.

Ako distribútor pre slovenský trh sme dostali možnosť objednať jedinú (!) rámovú sadu z tejto limitovanje edície. A tak sme neváhali a niekoľko týždňov pred samotným Girom v našej schránke pristála faktúra na kus s označením číslo 52 (zo 105 kusov) v najpredávanejšej veľkosti 55.

Prvotne bolo z Bianchi centrály odkomunikované, že objednaný bicykel by k nám mal doraziť ešte pred začiatkom Gira. 

Pár dní pred začiatkom samotnžch pretekov však z Bianchi centrály prišla úplne iná požiadavka - či možno použiť našu rámovú sadu ako základ pre stavbu tzv. "display biku", ktorý bude prezentovať samotné Giro na otváracom ceremoniáli. Keďže náš vyrobený kus bol momentálne jediný disponibilný a kompletne nastriekaný vo farbách limitovanej edície, pokrytie nášho dopytu ustúpilo vyššiemu cieľu.

Bianchi specialissima disc limited edition giro 105 budapest

 

Ako skalní fanúšikovia sme si nemohli prvé etapy naživo, keďže sa konajú v susedskom štáte, nechať ujsť. A priamo v Budapešti sme ju uvideli – modla všetkých bicyklov v dokonalej až nebesky čistej bielej farbe osadená na najlepších komponentoch.

 

Pri pohľade zblízka sme ale naozaj onemeli. A to doslova. Na hornej rámovej trubke sa totiž jasne črtalo číslo 52. Teda presne naša pre Slovensko dedikovaná (mimochodom už nejaký čas uhradená) rámová sada.

Bianchi specialissima disc limited edition giro 52

 

Pre krátkosť času naša rámová sada putovala do Maďarska, kde ju krátko pred začatím Gira ošatili do tých najlepších komponentov, aké si zaslúži a mohli ju hrdo prezentovať ako bicykel všetkých bicyklov.

Pozrite si niekoľko fotiek zo samotnej stavby:

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba4

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba1

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba6

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba3

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba5

Bianchi specialissima disc limited edition giro stavba2 

My samozrejme v blízkej budúcnosti obdržíme našu objednanú rámovú sadu. Už teraz je ale jasné, že poradové číslo 52 to nebude. :-)

Nezabudnite sledovať naše sociálne siete Facebook a Instagramhneď ako k nám Bianchi Specialissima Disc Giro d´Italia 105 limited edition dorazí, verejne sa všetkým pochválime.

Ak chcete mať tento jedinečný kúsok doma, stále sa môžete stať majiteľom tohto unikátu. Stačí nás kontaktovať na info@bianchi.sk.