Gravel/ rýchlosť: BIANCHI PREDSTAVUJE NOVÉ IMPULSO RC

Gravel/ rýchlosť: BIANCHI PREDSTAVUJE NOVÉ IMPULSO RC

 27. nov'23

Aerodynamický výkon, nízka hmotnosť a terénne schopnosti. To sú charakteristiká vynovenej rodiny Impulso, ktorá zahŕňa verzie RC, Pro a Comp. Na svoje si tak prídu všetky typy používateľov.

Nová rodina Impulso je odpoveďou Bianchi pre tých, ktorí hľadajú rýchlosť pri jazde na všetkých typoch ciest - od tvrdej hliny cez sypký štrk, až po občasný spevnený úsek alebo asfalt.

Bianchi impulso reparto corse 

Svet gravlu dosiahol bod obratu. Čo sa kedysi považovalo za disciplínu, ktorá vzdorovala kategorizácii, sa dnes delí na podkategórie, ktoré sú čoraz jasnejšie definované. Vzniká zlomová línia medzi svetom gravel pretekov – reprezentovaných napr. Gravel Earth sériou, či majstrovstvami sveta UCI – a nesúťažnou gravel jazdou charakterizovanou bikepackingom a objavovaním.

Dve odlišné potreby, ktoré si vyžadujú odlišné prístupy.

Impulso RC predstavuje gravel v najvyššej špecifikácii, práve pre prvý typ jazdcov.

Gravel pre pretekárov pripravený dobývať pódiá.

Rovnako ako Oltre a Specialissima, rodina Impulso pozostáva z troch modelov: RC, Pro a Comp, schopná uspokojiť potreby každého typu jazdca.

Bianchi Impulso aerotunel

 

Plne pripravený pretekať

Reparto Corse starostlivo optimalizovalo model Impulso do posledného detailu tak, aby ako bicykel tvoril dokonalý celok. Tento systematický prístup sa stáva ústredným prvkom dizajnérskeho myslenia talianskych inžinierov v laboratóriách Bianchi.

Karbónový rám si zachováva čistý dizajn inšpirovaný uhladenosťou aerodynamických rámov cestných modelov Oltre aero.

Bianchi impulso geaometria nacrt

Progresívna geometria rámu bola inšpirovaná pretekárskou radou horských bicyklov, doplnený o kratší predstavec v porovnaní so Specialissima RC, ale s dlhším dosahom (tzv. reach) pre zaistenie väčšej stability.

Rám Impulso RC pojme 42 mm široké pneumatiky pre stabilnejšiu jazdu na hrbolatejších úsekoch. Výška stredu na hodnote 70 mm prináša maximálnu kontrolu a všestrannosť pri akejkoľvek výzve.

Bianchi impulso priechodnost kolies

Všetky úrovne výbavy prichádzajú na 12-rýchlostnom dvojprevodníku. Rám prichádza v 5 veľkostiach od XS po XL.

 

Impulso RC 

Nová rámová platforma Impulso využíva aerodynamické výhody aplikované pri vývoji Oltre RC a Specialissima. Na maximalizovanie výkonu bola vidlica integrovaná s hlavovou trubkou, zatiaľ čo špeciálne navrhnuté aerodynamické RC kolesá robia Impulso jedným z najaerodynamickejších gravel bicyklov vo svojej kategórii.

Bianchi Impulso RC

Rovnako ako pri top modeloch cestnej ponuky, aj Bianchi venovalo osobitnú pozornosť komponentom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou systému bicykla a jeho celkového prejavu. Impulso RC je vybavené párom kolies RC43 so 43 mm profilom, 25 mm vnútornou šírkou a 3K uhlíkovou úpravou. 

Reparto Corse gravel kolesa RC43

Reparto Corse poskytlo novému Impulso RC vylepšený, tuhší, integrovaný kokpit pre presné ovládanie. 16° zahnutie na riadidlách poskytuje jazdcovi extra kontrolu na technických zjazdových úsekoch, zatiaľ čo jeho extrémne ľahké zloženie z uhlíkových vlákien znížilo hmotnosť riadidiel na iba 340 g.

 Bianchi impulso kokpit nahlad

O pohon sa stará elektrická dvojprevodníková sada Sram Force AXS. Aj vďaka nej hmotnosť celého bicykla osciluje tesne nad úrovňou 8 kg (pre veľkosť M) a to napr. aj karbónovému sedlu Bianchi RC139.

Najvyšší model určený pre profesionálov Impulso RC bude dostupné v celeste farbe s metalickým odleskom kombinované s akcentom v ikonickej CK16 celeste.

Špičkové Bianchi Impolso RC bude v sezóne 2024 dostupné za 6.749,-€ s DPH.

  

Impulso Pro

Ak je Impulso RC špičkový model určený pre profesionálov, ktorí chcú súťažiť v sérii UCI Gravel, modely Pro a Comp dopĺňajú novú rodinu.

Pre náročných športovcov, ktorí to s pretekaním myslia vážne, prichádza Impulso Pro. Je vybavené karbónovými kolesami Velomann Terbium z laborátorií Bianchi, rovnako ako sedlo Velomann Mitora Hyper, ktoré už v základe s rámom spája karbónová sedlovka.

Bianchi Impulso Pro

Impulso Pro prichádza kompletne na sade Shimano GRX 820.

Impulso Pro je k dispozícii v klasickej celeste alebo oceľovosivej farbe s matným finišom. Maloobchodná cena je 4.199,-€ s DPH.

 

Impulso Comp

Pre tých, ktorí vstupujú do sveta gravel pretekov, je tu Impulso Comp. Karbónovému rámu sekundujú hliníkové kolesá Fulcrum RapidRed 900 a je vybavený sedlom Velomann Mitora, tiež s karbónovou sedlovkou. O pohon sa stará Shimano so sadou GRX 610 s prešmykom GRX 820.

Bianchi Impulso Comp

V dizajne s lesklým povrchom prichádza v ikonickej celeste alebo prémiovej zlato-hnedej farbe inšpirovanej sýtymi tónmi lesa. Impulso Comp prichádza s cenovkou 2.999,-€.

  

Prvé kusy z novej modelovej rodiny Bianchi Impulso si môžete objednať už teraz u všetkých autorizovaných predajcov Bianchi na Slovensku alebo cez info@bianchi.sk. Dostupné budú na jar 2024. Špecifikácie jednotlivých modelov sú dostupné na stránke bianchi.sk (pod týmto linkom).