Bianchi Oltre 2023 – prichádza aero revolúcia

Bianchi Oltre 2023 – prichádza aero revolúcia

 19. okt'22

Postavené pre najnáročnejších, najhúževnatejších a najambicioznejších pretekárov, nové Oltre predstavuje revolúciu v spôsobe, ako sa pozeráme na aerodynamiku.
Nové Oltre predstavuje prvú kompletnú rámovú a komponentovú platformu navrhnutú výhradne interne v laboratóriách Bianchi. Čo sa vzhľadu týka, ide o ten najoriginálnejší rukopis.
Jednu platformu reprezentuje prémiový hyper-bicykel Oltre RC, ktorý dopĺňajú modely Oltre Pro a Oltre.

Revolučný kokpit

Bianchi oltre kokpit

Aero riadidlá z vlastného laboratória Bianchi reprezentujú najrevolučnejší prvok. Otvor umiestnený v strede riadidiel dovoľuje prúdiť vzduchu, ktorý vytvára nízkotlakové vzduchové víry smerujúce k nohám pohybujúceho sa športovca.

Vzduchový deflektor

Bianchi oltre airdeflector

Sekundujúc riadidlám, odpor vzduchu je redukovaný patentovaným systémom „Air Deflector“ - prítlačnými krídlami z bočnej strany hlavovej trubky, ktoré znižujú aerodynamický odpor.
Systém bol inšpirovaný svetom motoristických pretekov na najvyššej úrovni s cieľom optimalizovať aerodynamickú účinnosť v každej situácií.

Bianchi Oltre RC aero tunel

Výsledkom je výrazné zníženie aerodynamického odporu, čo potvrdilo testovanie v aerodynamickom tuneli. Stručne povedané, výsledky preukázali vyššiu rýchlosť s menšou námahou.

Čísla hovoria za všetko:

  • pri rýchlosti 50 km/h ušetríte 17.1 wattu
  • ušetríte 45 sekúnd pri 40 km prekonanej vzdialenosti s výkonom 250 watt/h
  • 6850 g váha kompletného bicykla pri modeli Oltre RC (veľkosti 55)
  • získate 30% výhodu oproti bežným aero bikom od konkurencie

Bianchi oltre v akcii
Komponenty s podpisom REPARTO CORSE

Reparto corse rafy

Prelomový bod pre značku predstavuje skutočnosť, že riadidlá, kolesá, náboje a sedlá boli navrhnuté a vyrobené priamo v Bianchi Reparto Corse (pretekárske oddelenie). Celý koncept Oltre sa tak zbavil akýchkoľvek kompromisov.

Reparto corse naboje

Bezdušové kolesá Reparto Corse RC50 a RC65 (50 mm predný profil a 65 mm zadný profil) sú tuhé a citlivé a to pri hmotnosti 1 540 g. Kolesá majú povrchovú úpravu z 3K karbónu a kvalitné ložiská od SKF.

Bianchi RC sedlo

Sedlo RC139 Carbon Air má podložku vyvinutú pomocou 3D technológie a váži len 168 g, čo umožňuje jazdcovi udržať si aerodynamickú polohu aj na dlhé vzdialenosti bez obetovania najlepšej ergonómie.

3 platformy nového Oltre

Oltre RC

Bianchi oltre RC XJ

Tento špičkový model - „hyper-bike“ je vytvorený pre preteky World Tour a profesionálov. Ponúka novú technológiu "Air Deflector" a aero riadidlá. Je vybavený novými bezdušovými kolesami RC50 a RC65 a má sedlo RC139 Carbon Air. Rám váži 915 g (pri veľkosti 55) a vidlica 420 g.

Oltre RC je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch rôznych farbách: antracitová s celeste detailami, antracitová s bielymi a antracitová s dúhovo- fialovými detailami.
Oltre RC bude k dispozícii na sadách SRAM Red eTap AXS, Campagnolo Super Record EPS či Shimano Dura-Ace Di2. Všetky už obsahujú wattmeter.
Ceny v závislosti od špecifikácie začínajú na 13 849 €.

Oltre Pro

Bianchi Oltre pro XDOltre Pro zdieľa rovnaké konštrukčné princípy ako špičkový RC model a obsahuje technológiu "Air Deflector" a nové karbonové aero riadidlá.
Rám obsahuje technológiu CV (CounterVail), ktorú Bianchi používa už niekoľko rokov. Je navrhnutý tak, aby znížil vibrácie a zlepšil pohodlie jazdca.
Oltre Pro je vybavený karbónovým sedlom RC139 (hmotnosť: 145 g) a bezdušovými kolesami RC50 (profil 50 mm vpredu a vzadu) s hmotnosťou 1 590 g. Opäť je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch rôznych farbách (antracitová s celeste, antracitová s bielymi a antracitová s čiernymi detailami).
Dostupné bude na sadách Red eTap AXS alebo Force eTap AXS od SRAM, ako aj Dura-Ace alebo Ultegra Di2 od Shimano.
Oltre Pro je k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu od 7.999 EUR.

Oltre

Bianchi Oltre XGBianchi Oltre je odvodené z vynikajúcich verzií Pro a RC, určené pre širšiu škálu cyklistov. Celokarbónový rám a vidlica neobsahujú technológiu CV.
Oltre je vybavené novými komponentmi Velomann: aero riadidlá a predstavec, karbonové kolesá V50R (profil 50 mm vpredu a vzadu) s hmotnosťou 1 640 g a sedlo Mitora s hmotnosťou 215 g.
Je k dispozícii v šiestich veľkostiach a troch farbách (celeste, biela a tmavo šedá).
Dostupné bude na niekoľkých typoch sád - SRAM Rival eTap AXS, Shimano Ultegra Di2 alebo novej, cenovo dostupnej elektrickej Shimano 105 Di2.
Základný model Oltre s karbónovými kolesami a elektrickou sadou Shimano 105 Di2 bude stáť 5399€ a so sadou Ultegra Di2 5799€.

Prvé kusy nového Bianchi Oltre budú k dispozícii od novembra 2022 aj vďaka www.bianchi.sk

Bianchi oltre RC nahlad

Ak sa už teraz chcete „dotknúť“ nového Oltre RC prostredníctvom virtuálneho priestoru, navštívte oficiálnu stránku, ktorá vám poskytne prehliadku, ktorá sa takmer približuje realite.