Bianchi nadväzuje spoluprácu s WorldTour tímom GreenEDGE Cycling

Bianchi nadväzuje spoluprácu s WorldTour tímom GreenEDGE Cycling

 28. okt'20

Bianchi sa stáva v sezóne 2021 sponzorom tímu GreenEDGE Cycling, dnes známeho pod názvom Mitchelton-Scott. Austrálsky tím sa zatiaľ prezentuje pod hlavičkou GreenEDGE a na oficiálny názov si ešte počkáme. Mužský aj ženský tím GreenEDGE WorldTour bude v novej sezóne pretekať na vlajkových lodiach značky Bianchi - a to kompletne na diskových brzdách.

Víťaz Vuelta a España a súčasný šampión Tirreno-Adriatico Simon Yates, klasikár Michael Matthews a Amanda Spratt budú sedlať nový model Specialissima, ako aj Oltre a časovkársky špeciál Aquilla.

Zároveň Bianchi uzatvára významnú etapu svojej histórie v podobe spolupráce s holandským tímom Jumbo Visma, s ktorým od roku 2014 dosiahli takmer 200 etapových víťazstiev vo svetových tour.

Bianchi partnerstvo s greenedge

Riaditeľ Bianchi Fabrizio Scalzotto:
"Sme nadšení z novej spolupráce s GreenEDGE Cycling, ktorý je ideálnym tímom pre nás, lebo chce stále rásť na všetkých kontinentoch. Taktiež chceme pokračovať vo vývoji našich bicyklov spolu s jazdcami profesionálneho tímu. Sme vďační tímu Jumbo-Visma za dokončenie nášho projektu počas úspešných siedmich rokov, kde sme sa spolu stali špičkou World Tour cyklistiky,“ povedal podľa tlačovej správy spoločnosti Bianchi.

Gerry Ryan, majiteľ GreenEDGE Cycling:
„Ako sa blížime do desiatej sezóny na najvyššom leveli cyklistike, sme nadšení zo spolupráce s Bianchi, overenou značkou s hlbokou históriou. Videli sme neskutočné úspechy jazdcov jazdiacich na Bianchi a aj tí náš inšpirujú do budúcnosti. Ďakujeme Scott za ich podporu počas našej cesty,“ povedal riaditeľ austrálskeho tímu.

GreenEDGE Cycling tím bude hlavným partnerom legendárnej divízie "Reparto corse". Bude sa aktívne podieľať na všetkých inováciách, ktoré konštantne posúvajú vpred budúcnosť profesionálnej cyklistiky a následne prenikajú aj ku všetkým výkonnostne orientovaným cyklistom na celom svete.