Bianchi s Rogličom druhýkrát na absolútnom tróne Vuelty

Bianchi s Rogličom druhýkrát na absolútnom tróne Vuelty

 11. nov'20

Primož Roglič si udržal korunu víťaza na pretekoch Vuelta a Espaňa. Špecifický prístup spoločnosti Bianchi založený na orientácii na pretekanie, privádza tím Jumbo Visma k sláve.

 

Po minuloročnom úspechu tím Bianchi vyhral v nedeľu 8. novembra druhýkrát za sebou Vuelta a España vďaka Primožovi Rogličovi, ktorý si v Madride udržal červený dres.

Na stupni vitazov 

Po nádhernom vzájomnom súboji s Ekvádorčanom Richardom Carapazom, ktorý trval od úvodnej etapy  až po 17. etapu v Alto de la Covatilla, dosiahli Bianchi a Primož Roglič vrchol La Vuelty. Prvenstvom v individuálnej časovke v Miradora de Ézaro následne podčiarkli absolútne víťazstvo.

  

Roglič si udržal vedenie v trinástich z osemnástich etáp, vyhral štyri etapy a bodovú klasifikáciu, dominoval na rovine a v horách, sedlajúc Bianchi aero modely Oltre XR4 a TT Aquila.

 

NÁSTROJE VÍŤAZOV: OLTRE XR4 A AQUILA CV

Bianchi CV models

 

Závodné stroje spoločnosti Bianchi špeciálne pripravené pre Primoža Rogliča sú Bianchi Oltre XR4 a Aquila. Oba modely, na ktorých jazdí víťaz Vuelta a España, využívajú systém Bianchi Countervail (CV), ktorý eliminuje 80% vibrácií vďaka jedinečnému kompozitnému materiálu integrovanému do vysoko výkonných karbónových rámov a vidlíc Bianchi. Výhodou pre jazdcov je zvýšená kontrola, menšia svalová únava a v konečnom dôsledku viac energie.

 Kral roglic v cieli

 

Pre maximalizáciu schopnosti Rogliča a ostatných jazdcov tímu Jumbo-Visma stúpať do náročných kopcov na Vuelta a España, vyvinuli vývojári z Bianchi jedinečný spôsob lakovania rámov, ktorý významne znižuje molekulovú hmotnosť laku, čím je možné dosiahnuť úsporu na hmotnosti až 80 gramov. Tento unikátny spôsob lakovania bude použitý aj na sériových modeloch novej Specialissimi na diskových brzdách, vďaka čomu Bianchi prináša unikátne technológie používané závodníkmi aj širokým masám cyklistov.

 

Špecifický prístup spoločnosti Bianchi, založený na vývoji technicky dokonalých produktov, spoluvyvíjaný a testovaný pretekármi priamo v súťažnom nasadení, privádza jeho tím opäť k sláve