BIANCHI uvádza E-SUV - dizajn, integrácia a funkčnosť v každom teréne

BIANCHI uvádza E-SUV - dizajn, integrácia a funkčnosť v každom teréne

 10. sep'19

BIANCHI posunulo hranicu medzi vzájomnou interakciou človeka so strojom do úplne inej úrovne – symbióza štýlu a funkčnosti urzela svetlo sveta prostredníctvom modelového radu e-SUV.

 

Modelový rad BIANCHI e-SUV mal svetovú premiéru 4. septembra na výstave Eurobike 2019 a rozhodne pútal pozornosť.

 

Rada nových elektrobicyklov BIANCHI e-SUV je totiž okrem nádherného dizajnu vybavená 720 Wh batériou a integrovanými svetlami, ktoré stelesňujú symbiózu štýlu a funkčnosti.

 

BIANCHI vízia e-mobility budúcnosti naberá konkrétne tvary vďaka unikátnemu dizajnu. Úplne nová platforma pod skratkou „e-SUV“ znamená „electric sports utility vehicle“ (v preklade elektrické športovo úžitkové vozidlo).

 E suv bok

 

Ide teda o dopravný prostriedok, ktorý vás dostane kamkoľvek za vašim dobrodružstvom. E-bike, ktorý reprezentuje BIANCHI Lif-E program elektrickej inteligencie – mobilitu, bezpečnosť a slobodu.

 

DIZAJN

Celokarbónový rám vrátane zadnej stavby sa vyznačuje ostrými hranami poskladanými z trojuholníkov, ktoré boli inšpirované unikátnym tvarom vrcholcov hôr v Dolomitoch. Tento unikátny koncept v sebe nesie odkaz na spojenie medzi prírodou a technológiami.

E suv design

 

 

INTEGRÁCIA

Riadidlá BIANCHI e-SUV sú pri vyšších modeloch vytvorené z jedného kusu ľahkého karbónu s vnútornou kabelážou. Na riadidlách sa nachádza ukazovateľ stavu batérie a integrovaný držiak napr. pre GPS zariadenie. Aj pri použití funkčných doplnkov, dizajn pôsobí stále veľmi čisto.

E suv2

 

Motor poháňa plne integrovaná 720 Wh batéria. Kryt batérie chráni unikátny ochladzovací systém inšpirovaný samo-chladiacimi fasádami moderných budov. Ten pôsobí na báze vertikálnych vzduchových kanálikov, ktoré nasávajú vzduch cez vrchnú časť systému. Vzduch cirkuluje v kanálikoch popri batérií, ochladzuje ju a následne sa dostáva von spodnou časťou. Celý systém tak pri jazde zabraňuje prehrievaniu sa motora a batérie.

 

FUNKČNOSŤ

Dôraz na jazdcovo pohodlie a bezpečnosť sú kľúčové pre celý Bianchi Lif-e projekt. Tento fakt v novom e-SUV odrážajú predné a zadné svetlá integrované v ráme, vyvinuté v spolupráci s popredným výrobcom cyklistického osvetlenia Spanninga. Takto máte možnosť vidieť a byť videný, či už pri jazde mestom, alebo objavovaní nových lesných ciest.

 E suv1

Dizajn asymetrického karbónového vahadla zadnej stavby okrem estetiky prináša aj nižšiu mieru hluku a poškodenia, spôsobeného narážaním reťaze o zadnú stavbu pri jazde v teréne.

 E suv3

 

JEDEN MODEL, TRI VERZIE

 

Rodina Bianchi e-Suv pozostáva z troch karbónových modelov: Racer, Rally a Adventure. Všetky poháňa motor Shimano E8000 v kombinácií s batériou s kapacitou 720Wh.

Racer: moderné trail e-MTB s funkčnými dizajnovými vychytávkami a dušou závodníka. Stroj na každý závod. Disponuje zdvihom 150 mm vzadu a 160 mm vpredu, kolesami v rozmere 29 x 2,6“ a sadou radenia Shimano XTR 1x12.

Rally: „terénny“ e-bike pre extrémne jazdy vo dne aj v noci vybavený integrovanými svetlami a blatníkmi. Bianchi e-SUV Rally má vo výbave dodatočné 1.100 lumenové svetlo s dosahom až 200 m. Zdvih vpredu aj vzadu je 150 mm a kolesá majú kombinovaný priemer 29“ vpredu a 27,5“ vzadu. Poháňaný je sadou radenia Shimano XTR 1x12.

Adventure: e-bike do každého terénu, ktorý si poradí s jazdou na lesných a mestských cestách aj počas nižšej viditeľnosti. Disponuje zdvihom 150 mm vpredu aj vzadu. Kolesá majú kombinovaný priemer 29“ vpredu a 27,5“ vzadu. Vybavený sadou radenia Sram GX Eagle a klasickým kokpitom. K integrovaným svetlám vpredu aj vzadu sa pridáva aj integrované svetlo na bočnej strane.

 E suv RALLY na FB

Všetky tri modely sú v ponuke vo veľkostiach M, L a XL. Dostupné budú v marci 2020 za nasledovné maloobchodné ceny:

  • E-SUV Racer: 10.490 euro
  • E-SUV Rally: 9.490 euro
  • E-SUV Adventure: 6.790 euro