Aria e-Road – výkon, keď ho potrebuješ

Aria e-Road – výkon, keď ho potrebuješ

 14. nov'18

Koncept Aria e-ROAD je prevratný aero-karbónový bicykel, vyvinutý systémom Bianchi Inner Power Drive, reprezentovaný mottom "výkon, keď ho potrebuješ". 

Aria e-Road ponúka úplne nové možnosti pre cestných jazdcov - mať vzhľad „bežného“ bicykla a pocit tradičnej, výkonnostne zameranej pretekárskej jazdy. V prípade potreby na pozadí s výkonnou elektrickou podporou.
Nejedná sa o čistý e-bike ako poznáte napríklad z koncepcie BOSCH. Ide o ľahký e-bike, ktorý vám pomáha najmä pri stúpaniach, kedy by ste pri tréningovej jazde v peletóne mohli stratiť kontakt so skupinou a museli by vás tak kamaráti zbytočne čakať. 
Elektrický asistent však nikdy nezatieni ľudský výkon. 
Jazdcovi poskytne pocit vyššej sily v nohách, čo sa prejaví hlavne v stúpania, protivetre a akcelerácii pri rozjazde.
Základom pohonu je motor s výkonom 250 W a batéria o kapacite 250 Wh uložená v spodnej rámovej trubke od firmy Ebikemotion.
Samotný motor sa nachádza v zadnom náboji a disponuje krútiacim momentom 40 Nm Jazdcovi asistuje do rýchlosti 25 km/h. Opticky je veľmi úhľadne integrovaný medzi kazetou a kotúčom, takže nijako nenarúša čistý vzhľad klasického cestného bicykla. 
Celý systém má hmotnosť 3,5 kg, pričom bicykel má hmotnosť okolo 12 kg.
Jazda bez elektrického asistenta je tak isto veľmi plynulá. Keďže systém nedisponuje prevodovkou, ktorú by inak bolo nutné pretláčať, Aria e-Road je to pravé pre bežného cestného cyklistu.
V prípade, že vyberiete batériu a vymeníte zadné koleso za štandard s klasickým nábojom, máte k dispozícií klasický cestný bicykel, použiteľný aj na amatérskych závodoch
Dizajn Aria e-Road je veľmi čistý. Okrem tlačidla ovládania elektrického asistenta na vrchnej rámovej trubke nič nenasvedčuje, že ide o e-bike. Žiadne káble, displej. 
Dáta však v reálnom čase možno graficky premietať pomocou mobilnej aplikácie Ebikemotion. Tá poskytuje prehľad mnohých funkcií ako napríklad status vybitia batérie, zvolený mód elektrickej podpory, ale aj navigáciu pomocou GPS. Umožňuje tiež zobrazovať fitness funkcie pri napojení na hrudný pás – napríklad automatickú kontrolu úrovne poskytovanej elektrickej asistencie motorovej jednotky tak, aby sa nepresiahla maximálna zvolená tepová frekvencia jazdca. Takto môžete svoju jazdu udržať v zóne, aká vám vyhovuje.
Inovácia, evolúcia a výkon v dávkach, v akých jazdec sám uzná za vhodné. Popritom funkčný dizajn e-biku s možnosťou a pocitom jazdy ako na klasickom cestnom bicykli. To všetko reprezentuje nový Bianchi Aria e-Road.
Objednať si ho môžete už dnes u všetkých predajcov Bianchi alebo priamo cez www.bianchi.sk